blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Medaliony pachnące natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Medaliony pachnące natką

Składniki:

Medaliony pachnące natką

 

  • 2 średnie polędwiczki wieprzowe (ok. 50 dag)
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 3 małe serki topione (trójkqcikit najlepiej ziołowe)
  • 1 pęczek posiekanej natki
  • kolorowy pieprz

Sposób przygotowania:

Medaliony pachnące natką
Mięso umyj, pokrój na 3-cm plastry, oprósz solą i pieprzem. Zrumień z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Przełóż do rondla. Podlej bulionem, przykryj i duś ok. 30 mi-nut.-Medaliony wyjmij, trzymaj w cieple. Do pozostałego wywaru wlej śmietankę, podgrzej. Wrzuć serki i mieszaj, aż się rozpuszczą. Dodaj natkę, przypraw. Sosem polej mięso, posyp kolorowym pieprzem.