mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Medaliony w papilotach z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo ciekawy pomysł na schab w innej odsłonie.

Medaliony w papilotach z pomidorami

Składniki:

Medaliony w papilotach z pomidorami

 

  • 4 plastry schabu wieprzowego
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Medaliony w papilotach z pomidorami
Mięso umyć, osuszyć, rozbić. Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć mięso, obsmażyć z obu stron po 2minuty, oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Pomidory umyć, pokroić na grube plastry. Z folii aluminiowej przygotować 4 kwadraty wielkości większej od kotletów o 3razy. Każdy kawałek posmarować oliwą, ułożyć po 2 plastry pomidorów, kawałek mięsa i przykryć 2 plastrami pomidorów. Każdą porcję skropić sosem ze smażenia mięsa, posypać natką pietruszki, oprószyć solą i pieprzem. Folię dokładnie zawinąć w paczuszki, ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i piec 15minut.

Tagi:

schab pomidory