kamii

kamii

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Medaliony wieprzowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polędwiczki wieprzowe....

Medaliony wieprzowe

Składniki:

Medaliony wieprzowe

 

  • 70 dag polędwiczek wieprzowych
  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 dag smalcu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 10 dag sera owczego
  • 5 gałązek świeżej bazylii
  • sól,pieprz,kminek

Sposób przygotowania:

Medaliony wieprzowe
Pomidory sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki,pokroić.Polędwiczki pokroić w cienkie plastry,obsmażyć na smalcu na złoty kolor.Cebule posiekać.Pokrojony ser obsmażyć na oleju,zalać mlekiem i zagotować.Następnie lekko ostudzić i przetrzeć przez sito.Do sosu serowego dodać 3 posiekane gałązki bazylii oraz pomidory.Sos doprawić solą,pieprzem oraz kminkiem.Medaliony podawać polane sosem i udekorowane resztą bazylii.

Tagi:

sery ser