paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

medaliony z awokado

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

potrawa zaskakuje wyglądem i smakiem

medaliony z awokado

Składniki:

medaliony z awokado

 

 

Sposób przygotowania:

medaliony z awokado
Jajka gotujemy na twardo 3 minuty, ostudzamy i obieramy ze skorupek. Każde przecinamy na pół wzdłuż. Z cytryny wyciskamy sok. Awokado obieramy, pozbawiamy pestek, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie miksujemy je z serkiem, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Kieso płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Oprószamy każdy medalion solą i pieprzem, smażymy na oleju. Gdy mięso przestygnie za pomocą maszynki do ubierania tortów każdy kawałek dekorujemy musem z awokado. Na mus kładziemy połowę jajka.