czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Meksykańska gulaszowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Nagroda dnia w konkursie Przepis na Łowicz - gratulujemy!!!! bardzo lubię takie gęste, pikantne zupy.

Meksykańska gulaszowa

Składniki:

Meksykańska gulaszowa

 

  • 1 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki, gulaszowego),
  • 10 dużych ziemniaków,
  • 2 cebule,
  • pęczek włoszczyzny,
  • czerwona papryka,
  • 2 łyżki margaryny,
  • słoik sosu meksykańskiego Łowicz,
  • łyżeczka ostrej papryki mielonej,
  • słodka papryka mielona,
  • łyżeczka przyprawy do gulaszu,
  • sól, pieprz.

 

 

Sposób przygotowania:

Meksykańska gulaszowa
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w cebule. Dusić ok. 10 min. Obficie obsypać słodką papryką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Gotować na małym ogniu ok. pół godz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Na koniec dodać sos i doprawić.