asia92

asia92

Kucharz
[Przepisów: 17]

Meksykańska potrawka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Potrawka dla wielbicieli ostrego smaku, bardzo sycące danie!

Meksykańska potrawka

Składniki:

Meksykańska potrawka

 

  • 4 cienkie parówki drobiowe
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasoli czerwonej
  • 6 średnich pieczarek
  • duża cebula czerwona
  • przecier pomidorowy
  • papryka ostra w proszku
  • papryka słodka w proszku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Meksykańska potrawka
Parówki i pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w paski. Na oleju podsmażamy dość mocno parówki, następnie dodajemy cebulę i pieczarki. Smażymy do miękkości. Dodajemy dwie łyżki przecieru pomidorowego i wszystko razem podsmażamy ok. 5 minut. Dolewamy 200ml przegotowanej wody i dusimy pod przykryciem 10 minut. Następnie dodajemy fasolę i kukurydzę. Doprawiamy papryką, solą, pieprzem i dusimy wszytko 3 minuty. Smacznego!:)