VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Meksykańska uczta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Feria czerwonych kolorów- papryka, pomidorki cherry, czerwona fasola oraz ostra mieszanka smaków czyli moje chili con care.

Meksykańska uczta Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Meksykańska uczta

 

 

Sposób przygotowania:

Meksykańska uczta
Pieczarki, czerwoną i zieloną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Czosnek oraz papryczkę chilli przeciskamy przez praskę. Pomidorki kroimy na ćwiartki i dusimy razem z warzywami do zmniejszenia objętości. Następnie dodajemy mięso mielone i czerwoną fasolę. Wszystko dusimy przez 15 minut. Na końcu wlewamy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Przygotowane mięso mielone łączymy z makaronem penne.
Meksykańska uczta
Etap 1 Warzyw kroimy w kosteczkę i mieszamy razem
Meksykańska uczta
Etap 2 Warzywa podsmażamy na patelni, dodajemy mięso i dusimy