belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Meksykański sos do mięsa z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Meksykański sos do mięsa z grilla

Składniki:

Meksykański sos do mięsa z grilla

 

  • masło 5 łyżek
  • mocna kawa 1/2 szklanki
  • zmielona gorczyca 1,5 łyżeczki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • mielone chili
  • cukier 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Meksykański sos do mięsa z grilla
Masło podgrzać, rozetrzeć z kawą, wsypać gorczycę, wlać sos sojowy, sok z cytryny, doprawić cukrem i chili. Sos podgrzewać, przez cały czas mieszając.