iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Meksykańskie fajitas

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubię eksperymentować w kuchni, będąc w meksykańskiej restauracji zasmakowało mi danie fajitas, postanowiłam zrobić podobną lecz niejednakową potrawę w domu, wyszło równie smacznie.

Meksykańskie fajitas

Składniki:

Meksykańskie fajitas

 

Sposób przygotowania:

Meksykańskie fajitas
Pierś kroimy w kostkę, jogurt mieszamy z sokiem z limonki i przyprawami, wkładamy w marynatę pierś na 4 godziny. Następnie smażymy na oleju 10 min. wciskamy czosnek, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka oraz sparzone pokrojone pomidory, smażymy 20 min. Sałatkę rwiemy na kawałki, pomidory ogórki kroimy w cząstki, rzodkiewki w plastry, mieszamy wszystko, dodajemy oliwki, zaprawiamy sosem wykonanym z soku z cytryny, musztardy i oliwy. Ryż gotujemy na miękko. Fajitas podajemy z sałatką oraz ryżem.