Menu weselne Oli Kwaśniewskiej owiane tajemnicą

  • 4

Już w sobotę odbędzie się ślub i wesele Aleksandry Kwaśniewskiej z „księciem kefirów”

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Menu weselne Oli Kwaśniewskiej owiane tajemnicą
Tak nazywają media Kubę Badacha, ojciec pana młodego jest bowiem prezesem Spółdzielni Mleczarskiej w Krasnymstawie. On sam jest jednak muzykiem.

Przyjęcie weselne na 420 osób odbędzie się w czterogwiazdkowym hotelu Narvil Hotel & Spa w Serocku, malowniczo położonym nad Narwią.

Do mediów dotarły informacje na temat specjalnej edycji piwa Honeymoon, która została wyprodukowana na tę okazję przez jeden z gdańskich browarów. Na etykiecie pojawią dwa misie jedzące miód z jednej beczki. Piwo jest ciemne, z dodatkiem kaszubskiego miodu.

O menu weselne zadbają szefowie kuchni w "Aruanie", hotelowej restauracji Adam Kotomski oraz Witek Iwański. Wśród dań sezonowych w menu Państwo młodzi mają do wyboru m in:

Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym, złocistymi kurkami, ciepłym sosem bernaise i słodkimi jabłkami z krupnikiem, Zupę Krem z leśnych kurek z pianą z bryndzy, liśćmi nasturcji, kawiorem grzybowym i emulsją kminkową, Gotowanego pstrąga z Lubelszczyzny z wędzoną cebulką, smażonymi kurkami i sosem pietruszkowym, Ciepłe „carpaccio” z polędwiczki wieprzowej, kurkami z brązowym masłem, selerem naciowym i sosem o aromacie kory dębowej.

W menu degustacyjnym Aurany znajdują się jeszcze bardziej wyszukane dania: Kompresowany ogórek i melon z galaretką z kwaśnej śmietany, pianą ogórkową i czarnym sezamem, Lekko podwędzany sum ze słoniną, zielonym consome i kawiorem pomidorowym, Consome cebulowe z poznańskim serem smażonym i grasicą cielęcą,Policzki wieprzowe z młoda kapustą, świeżym agrestem i sosem z czerwonego wina.

Co wybrali państwo młodzi owiane jest tajemnicą, jedno jest pewne – nie zaserwują ptysi, gdyż jak twierdzi mama Oli, Jolanta Kwaśniewska na eleganckich przyjęciach nie podaje się ciastek, których nie da się zjeść elegancko.