zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Mięciutki schab na kanapki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Mięsko jest mięciutkie i soczyste , doskonałe na kanapkę, ale także na ciepło do obiadu. Przyprawy można dobrać wg własnego smaku i upodobań, wybór dowolny.

Mięciutki schab na kanapki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięciutki schab na kanapki

 

  • 1,6 kg schabu
  • olej z czosnkiem
  • czosnek granulki lub świeży
  • sól
  • majeranek
  • pieprz syczuański ,oregano, majeranek, rozmaryn, chilli, pieprz mielony, czosnek i cebula granulowana, sól
  • Około 1 l mleka

 

Sposób przygotowania:

Mięciutki schab na kanapki
Schab myję i osuszam, układam w naczyniu żaroodpornym, następnie polewam go lejem z czosnkiem i nacieram dość obficie przyprawami, ilość przypraw wg własnych upodobań. „Taplam” mięso w marynacie i zostawiam na 2 godzinki .

Po tym czasie schab zalewam mlekiem . Wkładam do gorącego piekarnika, piekłam 1 godzinę i 40 minut w 200 st C , grzałki góra dół. W trakcie pieczenia , polewałam parę razy „wystające” mięso sosem.

Mięso studzę w zalewie mlecznej, następnie zawijam w folię aluminiową , zawijam i wstawiam do lodówki na całą noc.
Mięciutki schab na kanapki
Schab myję i osuszam, układam w naczyniu żaroodpornym, następnie polewam go lejem z czosnkiem i nacieram dość obficie przyprawami
Mięciutki schab na kanapki
Po tym czasie schab zalewam zimnym mlekiem
Mięciutki schab na kanapki
Wkładam do gorącego piekarnika, piekłam 1 godzinę i 40 minut w 200 st C
Mięciutki schab na kanapki
Mięso studzę w zalewie mlecznej, następnie zawijam w folię aluminiową , zawijam i wstawiam do lodówki na całą noc.