Hipa73

Hipa73

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Mieciutkie babeczki kokosowo-migdalowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

ciasteczka sa pyszne o lekkim smaku migdalowo-kokosowym,bardzo dobre do kawy lub herbaty

Mieciutkie babeczki kokosowo-migdalowe

Składniki:

Mieciutkie babeczki kokosowo-migdalowe

 

  • 4 jajka
  • 180 gr stopionego masla +50gr masla na foremki
  • 40 gr proszku z migdalow
  • 80 gr maki
  • 1/2 torebki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 60 gr wiorkow kokosowych

 

Sposób przygotowania:

Mieciutkie babeczki kokosowo-migdalowe
Nagrzac piekarnik w 180°.W misce ubijamy jajka z cukrem az powstanie dobrze ubita masa na krem.Dolewamy ztopione maslo(lekko ostudzone) proszek z migdalow i ubijamy za do dobrze napowietrzonej masy.W osobnym naczyniu mieszamy make z proszkiem do pieczenia oraz sola.Najlepiej mieszc widelcem w ten spoob maka jest lekka jak bysmy ja przesiali prze sito.Dodajemy make do jajek ciagle mieszajac,dodajemy wiorki kokosowe nie przestajac miksowania. Male foremki smarujemy maslem i wlewamy mase do kazdej z koleji.
Foremki maga bycz aluminium jednorazowe pasuja doskonale.
Na koniec przed wstawieniem do piekarnika mozemy babeczki posymac pokrojanymi migdalami.
Smaczne'go

Tagi:

jajko jajka mak