Miękkie gofry kokosowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Niby najlepsze gofry, to te chrupiące, ale te mimo, że wychodzą miękkie są bardzo aromatyczne i dobre.

Miękkie gofry kokosowe

Składniki:

Miękkie gofry kokosowe

 

  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 25 g masła
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania:

Miękkie gofry kokosowe
Całe jajka ubijamy ze szczyptą soli, po czym dodajemy po trochu cukier (cały czas ubijając, by się rozpuścił). Następnie dodajemy wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. 

Na koniec wlewamy rozpuszczone i wystudzone masło i jeszcze chwilę ucieramy. Smażymy na złoty kolor w mocno rozgrzanej gofrownicy. 

Gotowe gofry oprószamy cukrem pudrem.  

Tagi:

gofry