katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1146]

Mielońce z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mielone trochę inaczej. Zamiast ogórków kiszonych można użyć ogórki konserwowe. Kotleciki smaczne jako dodatek do obiadu.

Mielońce z ogórkiem

Składniki:

Mielońce z ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Mielońce z ogórkiem
Cebule drobno kroimy albo ścieramy na tarce. Z ogórków wycinamy środki z nasionami i ścieramy na tarce albo kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę.

Kostkę rozpuszczamy w wodzie i studzimy, moczymy w tym bułkę i odciskamy. Wszystko (oprócz ogórków) dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka i doprawiamy do smaku. Odkładamy garść mięsnej masy i mieszamy z ogórkami.

Odrywamy kawałki mięsnej masy nakładamy farsz z ogórkiem i formujemy kotlety. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu osączany na papierowym ręczniku.

Tagi:

mięso danie