Strona główna Mielone do chleba

Mielone do chleba

Bomika - Przepis na: Mielone do chleba offline

Kucharz
Przepisy: 16
Mielone do chleba
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Proste ale pyszne co nie co do chlebka


trudność: łatwe
czas:

Mielone do chleba - SKŁADNIKI:

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 szklanka mleka
  • 2 ząbki czosnku

Mielone do chleba - PRZYGOTOWANIE:

mięso mielone mieszamy z 1 łyżeczką vegety, dodajemy 2 rozgniecione ząbki czosnku /lub więcej jak ktoś lubi/ zalewamy szklanką mleka i mieszamy. Masę przekładamy do keksówki - ja wykładam papierem ale można posmarować tłuszczem i pieczemy ok 1 godziny w 180C. Wspaniałe co nie co na chlebek. Dostałam przepis od koleżanki i nie wierzyłam że to tylko tyle aż nie upiekłam. Teraz wiemy co kładziemy na chlebek..Polecam!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mielone do chleba (strona 1 z 1)  
Mirka227

Mirka227
offline

2009-10-31 22:22
Faktycznie, w tym wypadku wiemy co jemy
5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Szynka długo marynowana Pieczona kaczka z miodem
Roladki z kurczaka z bazylią Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Polędwiczka z czosnkowym sosem i ziemniaczkami
Schab w panierce z semoliną Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Żeberka duszone w kapuście
Zapiekana kasza gryczana Pieczeń z korniszonem i marchewką Pulpeciki z bazylią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane