Strona główna Mielone do chleba

Mielone do chleba

Bomika

Kucharz
Przepisy: 16
Mielone do chleba
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Proste ale pyszne co nie co do chlebka


trudność: łatwe
czas:

Mielone do chleba - SKŁADNIKI:

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 szklanka mleka
  • 2 ząbki czosnku

Mielone do chleba - PRZYGOTOWANIE:

mięso mielone mieszamy z 1 łyżeczką vegety, dodajemy 2 rozgniecione ząbki czosnku /lub więcej jak ktoś lubi/ zalewamy szklanką mleka i mieszamy. Masę przekładamy do keksówki - ja wykładam papierem ale można posmarować tłuszczem i pieczemy ok 1 godziny w 180C. Wspaniałe co nie co na chlebek. Dostałam przepis od koleżanki i nie wierzyłam że to tylko tyle aż nie upiekłam. Teraz wiemy co kładziemy na chlebek..Polecam!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mielone do chleba (strona 1 z 1)  
Mirka227

Mirka227

2009-10-31 22:22
Faktycznie, w tym wypadku wiemy co jemy
5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej
Gęsta zupa Rodzinna Domowa wędlina z łopatki Podudzia z kurcząt z orzechami
Drobiowy gyros w pomidorach Karkówka zapiekana w sosie majonezowo-ketchupowym Kapuśniak Eli na wędzonce
Kolorowe kotleciki z piekarnika Pierś z ananasem w porach duszonych w winie  Krupnik na białej kiełbasie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane