alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 341]

MIelone kotlety z łopatki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki mielone a la schabowe. Bardzo smaczne, miękkie,po prostu pyszne. Polecam jako alternatywę dla zwykłych schabowych.

MIelone kotlety z łopatki

Składniki:

MIelone kotlety z łopatki

Sposób przygotowania:

MIelone kotlety z łopatki

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy przyprawy i jedno jajo, mieszamy. Dwa jaja rozkłócamy widelcem w głębokim talerzu. Mąkę i bułkę tartą wysypujemy na dwa osobne talerze. Z masy mięsnej formujemy kulki i panierujemy najpierw w mące, później w jajku i na końcu w bułce. Opanierowane kotleciki spłaszczamy na grubość zwykłego schabowego. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.