mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Mielone kotlety z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Mieso mielone z dodatkiem sera, który nadaje fajnego smaku

Mielone kotlety z nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone kotlety z nadzieniem

 

  • 1/2 kg mięso mielone drobiowe ,
  • 5 plastry o grubosci 1 cm rarytas piasecki ze szczypiore ,
  • 2 łyżki bułka tarta ,
  • do smaku Sól ,
  • 1 mała cebula ,
  • do smaku pieprz ,
  • do smaku szczypior ,
  • 1 sztuka jajko

Sposób przygotowania:

Mielone kotlety z nadzieniem
Mięso mielone wykładamy do miski. Dodajemy jajko, wcześniej sprawdzając czy jest gotowe. Cebulę obieramy, drobno kroimy . Dodajemy do ciasta. Dodajemy sól oraz pieprz do smaku oraz bułkę tartą. Wszystko mieszamy. Ser kroimy w plastry. Formujemy kotlety, na środek wykładamy po pasku sera, opłukanego, pokrojonego szczypiorku. Mięso sklejamy w roladkę. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Mielone kotlety z nadzieniem
Wykładania nadzienia na gotowe już mięso doprawione
Mielone kotlety z nadzieniem
Uformowane kotlety, o kształcie podłużnym
Mielone kotlety z nadzieniem
Obtaczanie każdego kotleta, roladki w bułce tartej
Mielone kotlety z nadzieniem
Smażenie na tłuszczu na rozgrzanej patelni