Strona główna Mielone w cieście francuskim

Mielone w cieście francuskim

BaBy w kuchni - autor przepisu Mielone w cieście francuskim offline

Szef Kuchni
Przepisy: 29
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Mielone w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Niby zwyczajne mielone, a jednak niezwykłe - ciasto francuskie dodaje temu daniu wykwintności.


trudność: łatwe
czas:

Mielone w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • ciasto francuskie (najlepiej gotowe)
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz, przyprawy do mięsa
  • jajko roztrzepane z łyżką mleka do posmarowania ciasta

Mielone w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa (cebulę i paprykę) kroimy w kostkę i dodajemy do doprawionego według uznania zmielonego mięsa. Dorzucamy jajko i zagniatamy na jednolitą masę. Dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej, żeby masa stała się zwarta. *** Ciasto francuskie kroimy na paski (wzdłuż krótkiego boku). Wychodzi ok. 10 pasków z jednego płatu. Bierzemy cztery paski i układamy na blacie w kształt kratki. Na ciasto dajemy rozpłaszczoną kulkę mięsa. Zakładamy paski z ciasta na krzyż i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - łączeniem do dołu. Smarujemy ciasto jajkiem roztrzepanym z mlekiem. *** Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach.



Komentarze do Mielone w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pulpety w sosie cytrynowym Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie chrzanowym
Wiosenne kotleciki mielone  z jajkiem sadzonym Naleśniki z mięsem mielonym i sosem duńskim Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
Kotlety mielone z omletem Pulpety w sosie koperkowym Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie koperkowym
Wiosenna stonoga z pulpecików Klops z mięsa wołowego i wieprzowego Pulpeciki z papryką i porem
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane