Strona główna Mielone w cieście francuskim

Mielone w cieście francuskim

BaBy w kuchni - Przepis na: Mielone w cieście francuskim offline

Szef Kuchni
Przepisy: 29
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Mielone w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Niby zwyczajne mielone, a jednak niezwykłe - ciasto francuskie dodaje temu daniu wykwintności.


trudność: łatwe
czas:

Mielone w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • ciasto francuskie (najlepiej gotowe)
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz, przyprawy do mięsa
  • jajko roztrzepane z łyżką mleka do posmarowania ciasta

Mielone w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa (cebulę i paprykę) kroimy w kostkę i dodajemy do doprawionego według uznania zmielonego mięsa. Dorzucamy jajko i zagniatamy na jednolitą masę. Dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej, żeby masa stała się zwarta. *** Ciasto francuskie kroimy na paski (wzdłuż krótkiego boku). Wychodzi ok. 10 pasków z jednego płatu. Bierzemy cztery paski i układamy na blacie w kształt kratki. Na ciasto dajemy rozpłaszczoną kulkę mięsa. Zakładamy paski z ciasta na krzyż i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - łączeniem do dołu. Smarujemy ciasto jajkiem roztrzepanym z mlekiem. *** Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mielone w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym Pulpeciki cherry
Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem Szaszłyki z mielonego z boczkiem
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Pieczeń w chlebie schowana
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane