Strona główna Mielone w cieście francuskim

Mielone w cieście francuskim

BaBy w kuchni - Przepis na: Mielone w cieście francuskim offline

Szef Kuchni
Przepisy: 29
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Mielone w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Niby zwyczajne mielone, a jednak niezwykłe - ciasto francuskie dodaje temu daniu wykwintności.


trudność: łatwe
czas:

Mielone w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • ciasto francuskie (najlepiej gotowe)
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz, przyprawy do mięsa
  • jajko roztrzepane z łyżką mleka do posmarowania ciasta

Mielone w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa (cebulę i paprykę) kroimy w kostkę i dodajemy do doprawionego według uznania zmielonego mięsa. Dorzucamy jajko i zagniatamy na jednolitą masę. Dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej, żeby masa stała się zwarta. *** Ciasto francuskie kroimy na paski (wzdłuż krótkiego boku). Wychodzi ok. 10 pasków z jednego płatu. Bierzemy cztery paski i układamy na blacie w kształt kratki. Na ciasto dajemy rozpłaszczoną kulkę mięsa. Zakładamy paski z ciasta na krzyż i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - łączeniem do dołu. Smarujemy ciasto jajkiem roztrzepanym z mlekiem. *** Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mielone w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką
Kabaczek z mięsem Mięso mielone z ryżem i boczkiem Makaron z mięsem i kalarepką
Kotleciki mielone Kotleciki mielone z dynią i szczypiorkiem Klopsy z musztardą i cebulką
Kotleciki z ryżem i marchewką Pieczeń domowa-alla mielonka Meksykańska uczta

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane