Strona główna Mielone w cieście francuskim

Mielone w cieście francuskim

BaBy w kuchni - Przepis na: Mielone w cieście francuskim offline

Szef Kuchni
Przepisy: 29
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Mielone w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Niby zwyczajne mielone, a jednak niezwykłe - ciasto francuskie dodaje temu daniu wykwintności.


trudność: łatwe
czas:

Mielone w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • ciasto francuskie (najlepiej gotowe)
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz, przyprawy do mięsa
  • jajko roztrzepane z łyżką mleka do posmarowania ciasta

Mielone w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa (cebulę i paprykę) kroimy w kostkę i dodajemy do doprawionego według uznania zmielonego mięsa. Dorzucamy jajko i zagniatamy na jednolitą masę. Dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej, żeby masa stała się zwarta. *** Ciasto francuskie kroimy na paski (wzdłuż krótkiego boku). Wychodzi ok. 10 pasków z jednego płatu. Bierzemy cztery paski i układamy na blacie w kształt kratki. Na ciasto dajemy rozpłaszczoną kulkę mięsa. Zakładamy paski z ciasta na krzyż i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - łączeniem do dołu. Smarujemy ciasto jajkiem roztrzepanym z mlekiem. *** Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mielone w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Cukinia faszerowana Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią Kotleciki mięsno ziemniaczane
Makaron z mięsnym sosem Cukinia faszerowana mięsem i pomidorami z cynamone Kotlety mielone z cebulką
Kotlety mielone z jabłkiem Spring rolls z mięsem mielonym Kotlety mielone ze szczypiorkiem
Krokiety z mięsem Naleśniki z meksykańskim farszem Babeczki mięsne z pieczarką i otrębami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane