Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mielone w nachosach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mielone w nachosach to pyszna kompozycja i odmiana dla klasycznych kotletów mielonych. Moja propozycja przygotowana z mięsa wieprzowego ale świetnie sprawdzi się również drób.

Mielone w nachosach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone w nachosach

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone w nachosach
Czerstwą kajzerką moczymy w wodzie bądź mleku - odciskamy Do m iski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.

Następnie dodajemy odciśniętą bułkę oraz bułkę tartą - mieszamy.

Nachos'y mielimy, łączymy pól na pół z bułką tartą. Z masy mięsnej formujemy kotleciki, obtaczamy w panierce.

Smażymy po kilka minut z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Mielone w nachosach
do miski przekładamy składniki - mięso, jajko, bułkę, bułkę tartą i przyprawy
Mielone w nachosach
mielimy nachos i mieszamy z bułką tartą - mieszając
Mielone w nachosach
formujemy z masy mięsnej kotleciki które obtaczamy
Mielone w nachosach
obtoczone kotleciki smażymy po kilka chwil

Tagi:

mięso danie