Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Mielone w sosie do ,, chińszczyzny „ :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Danie na szybko z wykorzystaniem zrobionych wcześniej kotlecików i półproduktów.

Mielone w sosie do ,, chińszczyzny „ :

Składniki:

Mielone w sosie do ,, chińszczyzny „ :

 

  • 4 małe kotleciki mielone smażone
  • 1 Fix do potraw chińskich ( użyłam Knorra )
  • 300 mll wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 kawałek marynowanej trawy cytrynowej
  • kawałek suszonego Galangala ( albo imbiru zależy co się ma )
  • pasta curry ( użyłam zielonej ale można użyć curry w proszku )
  • sos śliwkowy
  • Sos chilli słodko-kwaśny Tao-Tao
  • ½ szklanki marynowanego bambusa ( pokrojonego w cienkie słupki )

 

Sposób przygotowania:

Mielone w sosie do ,, chińszczyzny „ :
Rozrobić Fix z wodą i olejem .Zagotować .Włożyć kotleciki i bambus ,Galangal, trawę cytrynową . Dusić chwilę na małym gazie . Doprawić do smaku pastą curry , sosem śliwkowym , sosem chilli .
Podawać z ryżem na sypko .

Tagi:

sosy