Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Mielone z białą kapusta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mielone z białą kapusta .

Mielone z białą kapusta

Składniki:

Mielone z białą kapusta

 

  • 0.5 kg mięso mielone,
  • 1 kapusta biała,
  • 2 cebule,
  • 4 jajka,
  • margaryna,
  • 1 szklanka grysik,
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Mielone z białą kapusta
Grysik gotujemy na sypko. cebule kroimy w dobną kostke i przesmażamy na 2 łyzkach margaryny do miekkosci z dodatkiem soli. Kapuste drobno szatkujemy i obgotowujemy ja aby byla lekko miękka. Następnie mieso mieszamy z odcisnietą kapusta, usmażoną cebulą i ugotowanym grysikiem - dodajemy jajka oraz do smaku sól, pieprz i jarzynke. Formujemy zgrabne kotleciki, lekko dosciskamy dlonią i smażymy na oleju po obu strnach na rumiano (nie obtaczamy tych kotletów w bułce)