zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mielone z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Do zwykłych mielonych dodałam trochę wędzonego boczku. Boczek lekko zmienił smak a same kotlety były bardziej soczyste.

Mielone z boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z boczkiem
Łopatkę, boczek i cebulę oraz czosnek zmielić w maszynce do mielenia mięsa na grubym sicie. Dodać jajka, bułkę tartą oraz wodę i przyprawy i wyrobić masę mięsną. Na talerz wsypać sporą ilość bułki tartej, masę mięsną dzielić na porcje, obtaczać je w bułce tartej i formować kotlety. Smażyć je na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.
Mielone z boczkiem
Etap 1 zmielić wszystkie składniki na kotlety
Mielone z boczkiem
Etap 2 dodac jajka bułkę tartą i wodę
Mielone z boczkiem
Etap 3 wyrobić masę i formować kotlety
Mielone z boczkiem
Etap 4 smażyć kotlety na oleju z obu stron

Tagi:

jajko tarta jajka