alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Mielone z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepsze kotleciki i takie proste

Mielone z cebulką

Składniki:

Mielone z cebulką

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z cebulką
Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na smalcu .Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie. Odcisnąć . Wymieszać dobrze połowę cebuli , mięso, bułkę , jajko i dobrze wyrobić. Doprawić maggi, majerankiem, sola i pieprzem .
Robić okrągłe kotlety i obtaczać w bułce tartej .
Rozgrzać smalec na patelni i smażyć na średnim gazie kotlety na rumiano z obu stron . Dołożyć na patelnię resztę cebuli , wlać kilka łyżek wody , przykryć pokrywka i na małym gazie dusić kilka minut. Jak woda odparuje przewrócić kotlety na druga stronę i znów wlać kilka łyżek wody i dusić pod przykryciem.
Podawać z ziemniakami tłuczonymi i buraczkami .