ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Mielone z dynią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moje małe eksperymenty z dynią, zamiast marchewki dodałam dynię

Mielone z dynią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone z dynią

 

Sposób przygotowania:

Mielone z dynią
Bułkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć. Dynię obraći zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do mięsa dodać startą dynię, posiekaną cebulę, jajko, odciśniętą bułkę, posiekaną zieleninę i przyprawy. Wyrobić masę. Z masy formować niewielkie kotleciki i usmażyć na rumiano z obu stron. Podlać wodą i dusić 15-20 minut. Podawać z ziemniakami i np marchewką.
Mielone z dynią
Do mięsa dodać dynię, jajko, bułkę, posiekaną zieleninę
Mielone z dynią
Z masy formować niewielkie kotleciki i obtoczyć w bułce tartej
Mielone z dynią
Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron