malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Mielone z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo lubię treściwe dania mięsne a to jest urozmaiceniem tradycyjnych mielonych. Do tego ziemniaczki.

Mielone z farszem

Składniki:

Mielone z farszem

 

Sposób przygotowania:

Mielone z farszem
Mięso solimy, pieprzymy, dodajemy 4 łyżki bułki tartej oraz jajka, wyrabiamy masę. Pieczarki kroimy w cienkie plastry smażymy do czasu odparowania wody, dodajemy starty na tarce ser. Na stole rozkładamy cienką warstwę mięsa nakładamy łyżkę farszu i przykrywamy drugą warstwą zlepiamy brzegi panierujemy w bułce tartej z sezamem i smażymy 15 min na złoto z każdej strony.