malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Mielone z farszem paprykowo-pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niby zwyczajne mielone, a jednak smaczniejsze niż tradycyjne. Warto je przygotować dla urozmaicenie.

Mielone z farszem paprykowo-pieczarkowym

Składniki:

Mielone z farszem paprykowo-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Mielone z farszem paprykowo-pieczarkowym
Kajzerkę moczymy w mleku i odciskamy. Mięso wyrabiamy ze startą cebulą, jajkami, kajzerką. Dodajemy paprykę ostrą, sól, pieprz. Pieczarki siekamy drobno, papryki w kostkę i przesmażamy na maśle, solimy, pieprzymy, dodajemy oregano. Bułkę mieszamy z papryką słodką. Porcję mięsa rozpłaszczamy na dłoni i nakładamy porcję farszu. Zlepiamy, panierujemy panierką i smażymy na złoto.