Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Mielone z jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mielone klopsiki z dodatkiem jarmużu, pieczarek i żółtego sera. Całość duszone w sosie grzybowo-pieczarkowym.

Mielone z jarmużem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z jarmużem

 

Sposób przygotowania:

Mielone z jarmużem
Pieczarki obrać, drobno pokroić i usmażyć na maśle. Lekko doprawić do smaku.

Jarmuż posiekać i usmażyć na maśle. Ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać z mięsem mielonym dodać jajka, bułkę tartą i doprawić do smaku.

Z masy mięsnej uformować małe kotleciki i usmażyć na oleju.

Sosy wykonać według przepisu na opakowaniu, wrzucić mięsne kulki i poddusić.
Mielone z jarmużem
Jarmuż i pokrojone pieczarki usmażyć oddzielnie na maśle
Mielone z jarmużem
Wszystkie składniki wymieszać z mięsem mielonym dodać jajka , bułkę tartą i doprawić do smaku .
Mielone z jarmużem
Z masy mięsnej uformować małe kotleciki i usmażyć na oleju
Mielone z jarmużem
Sosy wykonać według przepisu na opakowaniu, wrzucić mięsne kulki i poddusić.