SUPERPRZEPIS

Mielone z kabanosem i pieczarkami

  • 3
  • mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 19
Mielone z kabanosem i pieczarkami

Mielone z kabanosem czemu nie. Są bardzo dobre, z pieczarkami w komplecie. Polecam na obiad, ale także na imprezy różna. Można je podawać na ciepło i zimno.

Składniki:

Mielone z kabanosem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mielone z kabanosem i pieczarkami

ETAP 1:

Mielone z kabanosem i pieczarkami
mięso mielę dodaję koperek pokrojony czosnek

Pierś z kurczaka dokładnie myję, osuszam i mielę. Przekładam do miski. Cebule obieram i drobno kroję, czosnek przeciskam przez praskę.Dodaję jajko, pokrojony koperek.

ETAP 2:

Mielone z kabanosem i pieczarkami
do mięsa dodaję pieczarki podsmażone i drobno pokrojone

Pieczarki drobno kroję, przesmażam na oleju, razem z cebulką i czosnkiem. Dodaję do mięsa. Bułkę namaczam w mleku mocno odciskam z jego nadmiaru u też dodaję. Solę,, pieprzę, dodaję kaszę mannę. Wyrabiam rękoma.

ETAP 3:

Mielone z kabanosem i pieczarkami
na mielonym układam kilka kabanosów wieprzowych

Talerz wysypuję bułka tartą, biorę porcję mięsa,układam kabanosy po trzy sztuki i sklejam.

ETAP 4:

Mielone z kabanosem i pieczarkami
uformowane mielone obtaczam w bułce tartej

Obtaczam w bułce tartej i smarze na oleju.