Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mielone z kapustą i kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotleciki mielone z kaszą jaglaną i kapustą pekińską są pyszne. To pomysł na mięso mielone w nowej odsłonie.

Mielone z kapustą i kaszą jaglaną Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mielone z kapustą i kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Mielone z kapustą i kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną przelać wrzącą wodą i ugotować na sypko w osolonej wodzie. Kapustę pekińską drobno poszatkować.

Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso przemielić w maszynce, dodać zimną kaszę, kapustę, cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek.

Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.

Z masy mięsnej zwilżonymi w wodzie rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju. 
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną
Do mielonego mięsa dodać kaszę i pokrojoną kapustę.
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną
Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle.
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną
Cebulę połączyć z mięsem i dodać pozostałe składniki.
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną
Uformowane kotleciki obtaczać w bułce tartej.
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną
Smażyć z obu stron na złoty kolor.