Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Mielone z kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjne mielone są już nudne. Często je urozmaicam . Z wczoraj zostały mi ugotowanie kiełbaski, więc je wykorzystałam. To dobry sposób na wykorzystanie kiełbasek. Dobre na wielkanoc.

Mielone z kiełbaską Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mielone z kiełbaską

 

  • 250 g mięsa mielonego
  • 2 kiełbaski frankfurterki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z kiełbaską
Kiełbaski ugotować.Mięso mielone wymieszać z jajkiem,bułką tartą,curry,przyprawą do mięs,solą i pieprzem. Uformować kulkę i spłaszczyć na ręku na podłużny placek.Na mięsie położyć kiełbaskę i zlepić. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Podawać z surówką.
Mielone z kiełbaską
Etap 1-Kotlety mielone z kiełbaską franką