mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Mielone z serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

nadziewane kotlety mielone serem pleśniowym

Mielone z serem pleśniowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone z serem pleśniowym

 

Sposób przygotowania:

Mielone z serem pleśniowym
Ser pleśniowy kroimy w słupki, najlepiej grubsze, aby mocniej go czuć w kotlecie. Pozostałe składniki wymienione w przepisie łączymy ze sobą , mieszamy by uzyskać jednolitą konsystencję mięsa.Tak wymieszane mięso może nam służyć już do uformowania kotletów. Dłonią formujemy kotlet, wykładamy na środek ser pleśniowy i formujemy podłużną roladkę,sklejając boki mięsa i formując dłonią jej kształt. Następnie obtaczamy każdą roladkę w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Na zdjęciu głównym roladkę rozkroiłem delikatnie by było widać jak fajnie stopił się ser. Świetne zestawienie sera z mięsem-polecam.
Mielone z serem pleśniowym
Etap 2 wyłożony ser na uformowanego kotleta
Mielone z serem pleśniowym
Etap 3 sklejanie boków miesa ze sobą w roladkę
Mielone z serem pleśniowym
Etap 4 kotlet zwinięty w roladkę przed obtoczenie w bułce