IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Mielone z serem w waflach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nowe wcielenie nudnych mielonych.

Mielone z serem w waflach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone z serem w waflach

 

  • 500 gram mięso mielone,
  • 2 szt jaja,
  • 1,5 szklanki bułka tarta,
  • do smaku Przyprawa do mięsa mielonego,
  • kawałek ser,
  • 2 szt wafle (andruty),
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mielone z serem w waflach
Ser żółty pokroić na 9 prostokątnych kawałków i ułożyć na jednym waflu. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, szklanką bułki tartej i 3/4 szklanki letniej wody, doprawić do smaku. Wszystko razem wymieszać. Mięso rozłożyć pomiędzy serem na całym waflu. Przyłożyć z góry drugim waflem. Pokroić na 9 części tak aby ser był na środku każdego kawałka. Drugie jajko roztrzepać. Każdego kotleta obtoczyć w jajku i bułce a następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Należy smażyć na małym ogniu tak aby mięso było usmażone a wafle się nie spaliły. Podawać na ciepło do ziemniaczków i surówki. Smacznego!
Mielone z serem w waflach
Ser żółty pokroić na 9 prostokątnych kawałków i ułożyć na jednym waflu.
Mielone z serem w waflach
Mięso rozłożyć pomiędzy serem na całym waflu.
Mielone z serem w waflach
Każdego kotleta obtoczyć w jajku i bułce a następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.