2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Mielone z warzywami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Mielone nie muszą być nudne,tutaj smak poprawiają warzywa -papryka i kalafior a delikatny ser rozpływa się w ustach,delikatnie i pysznie!

Mielone z warzywami i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z warzywami i mozzarellą

 

 

  • Dodatkowo:
  • 2 kulki sera mozzarella
  • bułka tarta do panierowania
  • olej ryżowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z warzywami i mozzarellą
Kalafior podzielić na małe różyczki blanszować 5 minut w osolonym wrzątku,odcedzić przestudzić i drobno posiekać nożem.Paprykę umyć wydrążyć z nasion i pokroić w kostkę tak samo cebulkę. Połączyć wszystko w misce z mięsem mielonym,wbić jajko,dodać bułkę tartą doprawić do smaku sola pieprzem oraz gałką i przyprawą do kebaba,wyrobić masę ,formować owalne kotleciki i panierować w bułce tartej .Smażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni z obu stron na rumiano. Po usmażeniu lekko przestudzić.Przekroić wzdłuż na połowę Ser mozzarella osączyć z zalewy przekroić na plastry,włożyć po plastrze w środek kotletów,przykryć wierzchem.Ułożyć kotlety w naczyniu żaroodpornym i włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i trzymać tak długo aż ser się lekko rozpuści. Wyjąć podawać z gotowanymi ziemniakami i kalafiorem pod bułeczką tartą.
Mielone z warzywami i mozzarellą
mięso mielone łączymy z papryką i blanszowanym kalafiorem
Mielone z warzywami i mozzarellą
masę wyrabiamy panierujemy w bułce tartej
Mielone z warzywami i mozzarellą
smażymy na oleju ryżowym na rumiany kolor
Mielone z warzywami i mozzarellą
po upieczeniu przekroić na pół w środek włożyć ser i zapiec