anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Mielone z żółtkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mielone z żółtkami są niezwykle delikatne i łagodne. Polecam spróbować w wersji bez białek, napewno zasmakuj.

Mielone z żółtkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mielone z żółtkami

 

Sposób przygotowania:

Mielone z żółtkami
Mięso włożyć do miski, dodać drobno pokrojoną cebulę, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć i dodać do mięsa, dodać również żółtka. Masę z mięsa wyrabiać rękoma około 10 minut. Formować kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiany kolor z obu stron.
Mielone z żółtkami
mięso wyrobione z resztą składników powinno mieć jednolitą konsystencję

Tagi:

mięso tarta