Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Mielonka kanapkowa z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Najlepiej smakuje na świeżym chlebie z dodatkiem musztardy

Mielonka kanapkowa z czosnkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielonka kanapkowa z czosnkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Mielonka kanapkowa z czosnkiem
Do miski wrzucić mielone mięso, dodać bułkę tartą, gałkę muszkatołową, paprykę, tymianek, sól oraz pieprz. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Wbić jajka i wyrobić porządnie na jednolitą masę. Masę mięsną włożyć do woreczka odpornego na temperaturę (użyłam woreczka do mrożenia), ubić i zawiązać. Włożyć do garnka z gotującą się wodą. Zmniejszyć ogień i gotować około godziny na małym ogniu. Wyjąć woreczek z wody, ostudzić, rozerwać i wyjąć mięso. Pokroić na plastry i podawać do kanapek
Mielonka kanapkowa z czosnkiem
Do miski wrzucić mielone mięso, dodać bułkę tartą, gałkę muszkatołową, paprykę, tymianek, sól oraz pieprz. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa.
Mielonka kanapkowa z czosnkiem
Wbić jajka i wyrobić porządnie na jednolitą masę.
Mielonka kanapkowa z czosnkiem
Włożyć do garnka z gotującą się wodą. Zmniejszyć ogień i gotować około godziny na małym ogniu