Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mielony z natką i musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety mielone nie mogą się przejść. Ciągle możemy je wzbogacać pysznymi dodatkami przez co zyskują na smaku.

Mielony z natką i musztardą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielony z natką i musztardą

 

Sposób przygotowania:

Mielony z natką i musztardą
Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę, musztardę oraz przyprawy. Wyrobić jednolitą masę

. Odstawić na kilka minut, aby mięso naszło smakiem.

Uformować mielone, obtoczyć je w bułce tartej.

Smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką. 
Mielony z natką i musztardą
Do mięsa mielonego dodać dodatki i przyprawy.
Mielony z natką i musztardą
Z wszystkich składników wyrobić jednolitą masę.
Mielony z natką i musztardą
Uformować mielone kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.
Mielony z natką i musztardą
Usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu.