katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mielony ze śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Przepis na kotleciki ze śliwką przywieziony z imprezy. Choć co niektórym smakowało ja następnym razem pominę pietruszkę, jakoś mi tutaj jej smak nie pasuje.

Mielony ze śliwką

Składniki:

Mielony ze śliwką

 

  • łopatka mielona 50 dag
  • bułka namoczona 1 szt
  • jajko 1 szt
  • cebula 1 szt
  • natka pietruszka 1/2 pęczka
  • śliwki
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Mielony ze śliwką
Śliwki umyjemy i pozbawiamy pestek. Do mięsa dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, wbijamy jajko.

Dodajemy też drobno pokrojoną cebulę i natkę pietruszki.

Mieszamy i i doprawiamy masę do smaku.

Odrywamy kawałki masy mięsnej i zawijamy w nią przygotowane pojedyncze śliwki.

Formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.