aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

mięsko w sosie tuńczykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne mięsko - cielęcinka w sosie

mięsko w sosie tuńczykowym

Składniki:

mięsko w sosie tuńczykowym

 

  • 1 tunczyk w sosie wlasnym,
  • 1 anchois,
  • 1 kapary z zalewy,
  • 600 g poledwica cieleca,
  • majonez,
  • natka pietruszki,
  • 4 czosnek ząbek,
  • 0,5 sok z cytryny,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

mięsko w sosie tuńczykowym
Najpierw zaczynamy od sosu: miksujemy tuńczyka wraz z połową anchois, połową kaparów, ząbków czosnku, soku z połowy cytryny. Następnie przyprawiamy pieprzem. Cielecinę, myjemy i osuszamy ręcznikami papierowymi. Przyprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem. Następnie w całości podsmażamy trochę na patelni i w caloscie pieczemy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym ok 40 minut, aż bedzie miekka. Kroimy w plastry i polewamy sosem, dekorujemy reszta anchois i kaparów.

Tagi:

sosy kapary