eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Mięsna zupa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W jednej zupie: pieczarki, mięso i ogórki kiszone

Mięsna zupa z pieczarkami

Składniki:

Mięsna zupa z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mięsna zupa z pieczarkami
Mięso usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, usmażyć na drugiej patelni na złoty kolor, dodać do tego 2 łyżki mąki, chwilę podsmażyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, podsmażyć. Mięsa dać do garnka, zalać 2 litrami wody, do tego dodać pieczarki oraz cebulę z mąką. Gotować wszystko przez 30 min. Pod koniec gotowania dodać starte na tarce o grubych oczkach ogórki, pokrojoną natkę pietruszki i śmietanę.

Tagi:

mięso