gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Mięsne babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane mięsne babeczki podaję jako przekąskę lub ciepłą kolację. Polecam, fajnie smakują...

Mięsne babeczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięsne babeczki

 

Sposób przygotowania:

Mięsne babeczki
Z ćwiartek odcinamy skórę i usuwamy kości, po czym mięso mielimy w maszynce do mięs. Łopatkę również mielimy i oba rodzaje mięs mieszamy - wyrabiamy dodając przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę, bazylię, czosnek granulowany, przyprawę do wieprzowiny i przyprawę do kurczaka. Małe foremki do babeczek smarujemy oliwą i nakładamy w nie mięso. Na wierzchu w każdą babeczkę mięsną wkładamy po jednym liściu laurowym. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 stopni.
Mięsne babeczki
Z ćwiartek odcinamy skórę i usuwamy kości, po czym mięso mielimy w maszynce do mięs. Łopatkę również mielimy i oba rodzaje mięs mieszamy - wyrabiamy dodając przyprawy.
Mięsne babeczki
Małe foremki do babeczek smarujemy oliwą i nakładamy w nie mięso. Na wierzchu w każdą babeczkę mięsną wkładamy po jednym liściu laurowym.