Strona główna mięsne kluseczki do rosołu

mięsne kluseczki do rosołu

syniczka - Przepis na: mięsne kluseczki do rosołu offline

Kucharz
Przepisy: 14
mięsne kluseczki do rosołu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczne, zdrowe i ekonomiczne


trudność: łatwe
czas:

mięsne kluseczki do rosołu - SKŁADNIKI:

  • 1 ugotowana marchewka z rosołu
  • obrane ugotowane mięso z rosołu /dla 2 osób- np. z jednego uda z kurczaka/
  • 1 jajko
  • łyżka grysiku kukurydzianego
  • mąka, zielona pietruszka

mięsne kluseczki do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Kiedy mięso, na którym gotował się rosół / u mnie zazwyczaj jest to udko z kurczaka/ i jarzyny są miękkie, przecedzam wywar. Mięso obieram z kości i miksuję razem z marchewką. Dodaję do tego jajko, grysik kukurydziany i mąki tyle, żeby nie było zbyt rzadkie, dodaję zielonej pietruszki i dokładnie wyrabiam, aż zacznie odstawać od ścianek naczynia. Mokrymi rękami formuję niewielkie kulki, które wrzucam na gotujący się rosół. Kiedy wypłyną na wierzch danie jest gotowe. Rosół oczywiście nie może się zbyt mocno gotować, bo zmętnieje.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięsne kluseczki do rosołu (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-09-14 02:13
Super pomysl..5..:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami Paszteciki drożdżowe inaczej
Obiadowa pekinka z rzodkiewką i majonezem Gryczany pasztet ze śliwką Kanapkowa pasta serowa
Szpinak z jajeczkiem Zakwas żytni domowy Panierowany ser do obiadu
Klasyczny sos borowikowy Kapusta ze śmietaną Hummus sezamowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane