Strona główna mięsne kluseczki do rosołu

mięsne kluseczki do rosołu

syniczka offline

Kucharz
Przepisy: 14
mięsne kluseczki do rosołu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczne, zdrowe i ekonomiczne


trudność: łatwe
czas:

mięsne kluseczki do rosołu - SKŁADNIKI:

  • 1 ugotowana marchewka z rosołu
  • obrane ugotowane mięso z rosołu /dla 2 osób- np. z jednego uda z kurczaka/
  • 1 jajko
  • łyżka grysiku kukurydzianego
  • mąka, zielona pietruszka

mięsne kluseczki do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Kiedy mięso, na którym gotował się rosół / u mnie zazwyczaj jest to udko z kurczaka/ i jarzyny są miękkie, przecedzam wywar. Mięso obieram z kości i miksuję razem z marchewką. Dodaję do tego jajko, grysik kukurydziany i mąki tyle, żeby nie było zbyt rzadkie, dodaję zielonej pietruszki i dokładnie wyrabiam, aż zacznie odstawać od ścianek naczynia. Mokrymi rękami formuję niewielkie kulki, które wrzucam na gotujący się rosół. Kiedy wypłyną na wierzch danie jest gotowe. Rosół oczywiście nie może się zbyt mocno gotować, bo zmętnieje.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięsne kluseczki do rosołu (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-09-14 02:13
Super pomysl..5..:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Sos grzybowy z kurek Glazurowane marchewki Jesienna surówka
Smażone ziemniaczane kulki Groszek ptysiowy Eli Paszteciki z kapustą i grzybami
Kolorowa pasta kanapkowa Schab na kanapki z szynkowara Surówka z kapusty pekińskiej i dyni
Surówka z marchewki,jabłka i pietruszki Sos beszamelowy Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane