Strona główna mięsne kluseczki do rosołu

mięsne kluseczki do rosołu

syniczka - Przepis na: mięsne kluseczki do rosołu offline

Kucharz
Przepisy: 14
mięsne kluseczki do rosołu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczne, zdrowe i ekonomiczne


trudność: łatwe
czas:

mięsne kluseczki do rosołu - SKŁADNIKI:

  • 1 ugotowana marchewka z rosołu
  • obrane ugotowane mięso z rosołu /dla 2 osób- np. z jednego uda z kurczaka/
  • 1 jajko
  • łyżka grysiku kukurydzianego
  • mąka, zielona pietruszka

mięsne kluseczki do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Kiedy mięso, na którym gotował się rosół / u mnie zazwyczaj jest to udko z kurczaka/ i jarzyny są miękkie, przecedzam wywar. Mięso obieram z kości i miksuję razem z marchewką. Dodaję do tego jajko, grysik kukurydziany i mąki tyle, żeby nie było zbyt rzadkie, dodaję zielonej pietruszki i dokładnie wyrabiam, aż zacznie odstawać od ścianek naczynia. Mokrymi rękami formuję niewielkie kulki, które wrzucam na gotujący się rosół. Kiedy wypłyną na wierzch danie jest gotowe. Rosół oczywiście nie może się zbyt mocno gotować, bo zmętnieje.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do mięsne kluseczki do rosołu (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-09-14 02:13
Super pomysl..5..:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Domowe pity do kebaba Marynowane winogrona Jajeczna pasta z kurczakiem
Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką Uszka z grzybami Proziaki z bieszczad
Sos grzybowo-śmietanowy Kapusta biała z koperkiem i fasolką Sos ze świeżych podgrzybków
Kapusta czerwona z koperkiem Surówka z kapusty i kalarepy Kapusta kiszona zasmażana z fasolą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane