Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mięsne kulki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kuleczki te podaję z makaronem lub ryżem i sosem pieczarkowym

Mięsne kulki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięsne kulki

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kulki
Mięso mielone włożyć do miski, dodać drobno posiekaną cebulę, białko, mąkę ziemniaczaną, wino, sól, pieprz, olej sezamowy, gałkę muszkatołową i dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.
Mięsne kulki
Etap 1
Mięsne kulki
Etap 2

Tagi:

mięso tarta