milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Mięsne kulki z dipem ogórkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięsne kulki z dipem ogórkowym są wspaniałym i szybkim pomysłem na pyszny obiad

Mięsne kulki z dipem ogórkowym

Składniki:

Mięsne kulki z dipem ogórkowym

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kulki z dipem ogórkowym
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek myjemy i drobno siekamy. Serki mieszamy z jogurtem naturalnym i dodajemy starte ogórki i koperek. Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku. Bułkę namaczamy w letnim bulionie. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Z mielonego mięsa, posiekanej cebuli, odciśniętej bułki, soli, ziela angielskiego i żółtka wyrabiamy gładką masę. Formułujemy kulki i podsmażamy je na patelni, aż się zarumienią na brązowy kolor.

Tagi:

mięso dip sosy