katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mięsne oponki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mielone trochę inaczej przygotowane i podane. Pod inną postacią z dodatkiem pieczarek coby nie było nudno.

Mięsne oponki z pieczarkami

Składniki:

Mięsne oponki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mięsne oponki z pieczarkami
Bułkę namaczamy w mleku albo wodzie i odciskamy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Przesmażamy na maśle,przestudzamy i dodajemy do mięsa.

Dodajemy też bułkę, pokrojoną cebulę i wbijamy jajka. Zarabiamy mięsną masę i doprawiamy do smaku. Deskę oprószamy tartą bułką i wykładamy masę.

Rozpłaszczamy i szklanką wykrawamy kółka, a w środku nich wykrawamy kółeczka kieliszkiem.

Smażymy krążki na rozgrzanym oleju. 

Tagi:

oponki.