OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Mięsne paluchy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny pomysł na mięso mielone, z dodatkiem ziół i papryki, sam zapach sprawia że chce się jeść. idealne do ziemniaków i surówki.

Mięsne paluchy z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięsne paluchy z papryką

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 0,5 czerwonej papryki
  • kilka łyżek bułki tartej
  • jajko
  • przyprawy:
  • 1 łyżeczka: rozmarynu, tymianku, liścia lubczyku, czosnku granulowanego
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Mięsne paluchy z papryką
Mięso mielone przyprawić, wymieszać i odstawić na min 30 minut.

Paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Dodać do mięsa, wymieszać. Wbić jajko i wsypać 3 łyżki bułki tartej.

Wszystko dokładnie wymieszać. Z porcji mięsa robić 'paluchy' i obtaczać w bułce tartej.

Smażyć na złocisto z każdej strony.
Mięsne paluchy z papryką
mięso dobrze przyprawiamy , odstawiamy i dodajemy papryke
Mięsne paluchy z papryką
mieszamy, wbijamy jajko, dodajemy bulke tarta
Mięsne paluchy z papryką
z porcji miesa tworzymy paluchy , panierujemy i smazymy

Tagi:

mięso danie