Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Mięsno -kapuściany przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny przekładaniec ,smaczny obiad.

Mięsno -kapuściany przekładaniec

Składniki:

Mięsno -kapuściany przekładaniec

 

  • 1 kg mięsa mielonego,
  • 1 pomidor,
  • 2 jajka,
  • 8 liści kapusty małej najlepiej młodej,
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej,
  • 2 łyżki bułki tartej
  • pieprz czarny do smaku,
  • 1 łyżka przyprawa do mięsa mielonego,
  • 1 cebula biała,
  • 5 plastrów kiełbasy dowolnej

 

Sposób przygotowania:

Mięsno -kapuściany przekładaniec
Liście z kapusty blanszujemy w gorącej wodzie a następnie studzimy. Mięso łączymy z pokrojoną drobno cebulą ,jajkami,musztardą i doprawiamy do smaku. Łączymy z bułka tartą . W formie keksówce wykładamy 3 -4 łyżki masy mięsnej. Przykrywamy liśćmi kapusty. Układamy pokrojonego w plastry pomidora i przykrywamy warstwą mięsa.Przykrywamy reszta liści kapusty. Robimy 3 warstwy przekładańca. Przykrywamy wierzch kapustą i układamy plastry kiełbasy. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni C przez 60 minut. .