paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

mięsno-razowo pod czerwonym sosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie idealne do ryżu bądź ziemniaków pyszne na obiad

mięsno-razowo pod czerwonym sosem

Składniki:

mięsno-razowo pod czerwonym sosem

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego(wieprzowe)
  • 3 pomidory
  • 1 gruba kromka chleba razowego
  • 1 jajo
  • 1 cebula
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego(70 g)
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

mięsno-razowo pod czerwonym sosem
Kromkę chleba namocz w wodzie, po czym odsącz. Połącz go następnie z mięsem, posiekaną w kostkę cebulą i jajkiem. Dodaj szczyptę soli i pieprzu, następnie formuj z powstałej masy pulpety. Roztop masło podsmaż na nim pulpety. Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Dodaj je wraz z koncentratem do pulpetów. Podlej kilkoma kroplami wody duś 30 minut pod przykryciem mieszają

Tagi:

mięso chleb