iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mięsno warzywny kociołek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięsno warzywny kociołek obiadowy

Mięsno warzywny kociołek

Składniki:

Mięsno warzywny kociołek

 

  • 5 szt ziemniaki,
  • 2 marchewki
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 szt kostki wieprzowe
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka cebuli prażonej Warzywko
  • 1 łyżka oleju,
  • Pieprz kolorowy
  • 30 dag polędwica,
  • 2 łyżki majeranku
  • Przyprawa do dziczyzny

 

Sposób przygotowania:

Mięsno warzywny kociołek
Polędwiczkę myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawa do dziczyzny. Następnie kroimy w plasterki i obsmażamy. Po szybkim obsmażeniu polędwiczkę przekładamy do miseczki nakrywamy i odstawiamy. Na ta sama patelnię dodajemy pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i marchewkę. Smażymy. Następnie po ok 10 min dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Mieszamy. Podlewamy 2 szklanki wody z rozpuszczoną kostką wieprzową. Nakrywamy i dusimy ok 10 min. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek , prażona cebulkę. Doprawiamy pieprzem ,majerankiem ,solą do smaku i dodajmy przecier pomidorowy. Mieszamy lekko- dusimy jeszcze kilka minut. Na patelnie przekładamy obsmażoną polędwiczkę i razem jeszcze dusimy kilka chwil.

Tagi:

przyprawy