VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Mięsno warzywny kociołek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Rozgrzewający i syty kociołek dla całej rodziny. Po takim obiedzie na pewno nikt nie odejdzie głodny od stołu.

Mięsno warzywny kociołek

Składniki:

Mięsno warzywny kociołek

 

  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 3 białe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała zielona cukinia
  • 1 żółta papryka
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 1 marchew
  • 2 pietruszki
  • Przyprawy: Sól, Pieprz, Liść lubczyku, Kolendra, Ostra i słodka papryka
  • 1 szklanka wody
  • Odrobina oleju

 

Sposób przygotowania:

Mięsno warzywny kociołek
Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany w garnku olej. Podsmażamy około 10 minut. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę. Marchewkę oraz pietruszkę kroimy w kółka. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą. Po około 30 minutach doprawiamy wszystkimi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podałam z ziemniakami. Smacznego!