ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Mięsny farsz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Farsz doskonały do pierogów, knedli i innych kluch :)

Mięsny farsz Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięsny farsz

 

  • 60 dag gotowanej wołowiny (udziec, łopatka itp)
  • 2 marchewki
  • 1 spora cebula
  • ,łyżeczka pieprzu pół łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Mięsny farsz
Mieso wołowe przeważnie zostaje mi z rosołu, który gotuję jakieś 4-5 godzin. Gdy już będzie zimne wrzucam do malaksera. Marchewki i cebulę obieram i wrzucam do mięsa. Całość miksuję żeby się wszystko rozdrobniło. Na koniec przyprawiam solidnie pieprzem i nie dużą ilością soli.
Mięsny farsz
Mięso mam zazwyczaj z rosołu pyrkającego prawie 5 godzin
Mięsny farsz
Przestudzam mięso i troszke rozdrabniam
Mięsny farsz
Dodaje marchewke i cebule i miksuję dokładnie

Tagi:

wołowina